Cпецпроекти

Що робити на Kyiv Wine. Детальний гайд фестивалем


115
У наступні вихідні, 8 та 9 червня, в Києві відбудеться KYIV WINE 2019 – масштабний фестиваль вина та їжі від goodwine.

На гостей фестивалю чекають винні дегустації, фудмаркет із прицілом на гастрономічну подію року, бранчі, фермерські обіди, майстер-класи за участю локальних і європейських шефів, винні бари.

Редакція bit.ua поспілкувалася із організаторами Kyiv Wine та розповідає, чим зайнятися на фестивалі два дні, та чим ці дні між собою відрізнятимуться.

День перший, 8 червня

У перший день Kyiv Wine на гостей чекає винний безліміт: дегустації без обмежень і оплати за кожен келих, а також унікальні знайомства із людьми, які створюють сучасний винний світ. Більш ніж 90 виноробів з 20 країн приїдуть в Україну для того, щоб взяти участь у фестивалі. Окрему увагу заслуговує нове покоління виноробів, які виробляють натуральні, органічні і біодинамічні вина – ці вина варто спробувати хоча би заради того, щоб бути в курсі, від чого зараз божеволіє увесь винний світ.

Дегустація вина без обмежень буде дійсною лише у перший день фестивалю. Вартість основного квитка на обидва дні фестивалю – 850 грн, у день івенту – 1050 грн. Придбати квитки можна за цим посиланням.

У вартість основного квитка на обидва дні входить:

  • відвідування основного дегустаційного залу (500 вин з 20+ країн) та безпосередня дегустація вин (без обмежень та оплати за кожен келих окремо)
  • професійний дегустаційний келих Spiegelau
  • кулінарні майстер-класи від шеф-кухарів у зоні LIVE KITCHEN, які готуватимуть свої улюблені літні страви (деталі нижче).
  • відвідування FOOD MARKET – зони, в якій буде 25 кращих гастрономічних проектів і ресторанів зі спеціальним меню. (Важливий момент: їжа оплачуються окремо та не входить у вартість квитка на фестиваль).

SELECTIVE WINES

Особлива зона дегустаційного залу з винами від 1000 грн (за ціною полиці Goodwine). Половина асортименту – найцікавіші вина з асортименту Goodwine. Це особистий вибір сомел’є за принципом: найкраще з регіону, сорту або від визначеного виробника.

В іншій частині буде можливість поспілкуватись тет-а-тет із культовими бургундцями з Domaine Bertagna і колекціонерами Maison Roche de Bellene, відомими біодинамістами з Тоскани – Querciabella, виробниками сімейних шампанських будинків – Taittinger і Lamiable. Бонус – 12 особистих сомел’є, які допоможуть не розгубитись серед усіх позицій.

Повний перелік позицій вина, які будуть представлені в цій зоні, можна подивитися тут. Вартість квитка у зону Selective Wines – 2500 грн, квиток можна придбати тут.

TAITTINGER LOUNGE

Champagne bar з широкою лінійкою шампанського, видатними винами та окремим меню у форматі seafood bar. У вартість квитка входять сет з шампанського Taittinger та чорної ікри від Black Caviar, дегустація вин з Gavi – La Scolca за участю володарки виноробні Кьяри Солдатті. Безлімітне відвідування всіх дегустаційних зон на KYIV WINE, у тому числі, SELECTIVE WINES. Найкомфортніший простір у рамках фестивалю KYIV WINE.

Вартість квитка – 4500 грн, квиток можна придбати тут.

Сир і вино: інь та янь у світі гастрономії

Сирна лекція, яка навчить вас гармонійно формувати сирне плато. Розпочнеться з класичного поєднання французького Брі та Шардоне Baron d’Arignac, а далі розкажуть про більш багатогранні сири – з Швейцарії та Нідерландів, які поєднаємо із німецьким Ріслінгом Gewurztraminer.

Лекція відбудеться 8 червня з 15:00 до 16:00. Вартість квитка – 350 грн, можна придбати за цим посиланням.

Обидва дні, 8-9 червня

Весь час на фестивалі працюватиме Food Market, який організатори Kyiv Wine називають найбільшою гастрономічною подією цього року, і який збере на території фестивалю 25 найцікавіших гастро-проектів Києва. Good Girl, Бездельники, BEEF, Любимый дядя, LUCKY, Fish&Pussycat, Mimosa Brooklyn Pizza, Tin Tin, Make My Cake, Bakehouse та багато інших закладів створили меню, яке можна буде спробувати лише на фестивалі. На кожній точці буде присутній професійний шеф-кухар, який особисто готуватиме із найсвіжіших продуктів.

Фестиваль також стане стартом для двох нових проектів, які ще не відкрилися: новий ресторан SLICE від авторів Mimosa Brooklyn Pizza пригощатиме піцею із чорним трюфелем, а новий ресторан SUSH від авторів Fish&Pussycat готуватиме для гостей фестивалю суширітто з лососем та сиром Філадельфія.

На точці Good Girl можна буде спробувати бразильську папайю із бананово-шпинатно-кокосовим морозивом, маракуєю, гранолою та купою квітів, кухарі ресторану “Любимый Дядя” готуватимуть піти з лобстером, а на стенді бару “Бездельники” можна буде замовити пітаки з фалафелем, креветками або мексиканську із куркою.

Окрім того, на Kyiv Wine будуть представлені окремі корнери з моно-продуктом від Goodwine: TUNA DANCE готуватиме сендвічі з тунцем, ресторан LUCKY – трюфель-бургер з червоного Ангусу, в Oyster Bar можна буде скуштувати новозеландську устрицю Кайпара, в Pasta Bar – пасту з чорнилами каракатиці, вершковим маслом, ботаргою та лимоном, у Bakehouse – банановий спліт (типовий американський десерт на основі банану та морозива), а хлопці з Yo Coco Vegan готуватимуть моркву-гриль з чорним хумусом, салатом та кокосовим йогуртом.

LIVE KITCHEN ZONE

Впродовж двох днів у цій зоні дев’ятеро шефів готуватимуть улюблені страви на основі сезонних літніх продуктів. Вхід у цю зону вільний, але для відвідування необхідно мати квиток на Kyiv Wine 2019.

8 червня
13:30 – 14:10 – Анастасія Голобородько та  Олексій Огороднійчук готуватимуть боул із ферментованими овочами.
15:00 – 15:40 – Davide Stagni (La Campofilone, Болонья) приготує лінгвіні із чорнилом каракатиці з маслом, лимоном і ботаргою.
16:30 – 17:10 – David Veenstra (Ekro VanDrie Group, Нідерланди) та Алік Мкртчян готуватимуть стейк Рібай із запеченими овочами та часниково-оливковим соусом.
18:00 – 18:40 – Ілля Сьомін приготує бао-тост із азіатським гуакамоле та лососем.

9 червня
13:30 – 14:10 – Andrey Young Chef приготує срібний лосось з трюфелем.
15:00 – 15:40 – Олексій Краковський готуватиме фірмову запечену цвітну капусту з тхіною.
16:30 – 17:10 – Ігор Крамаренко приготує чорну тріску з маринованими огірками в стилі Nikkei.

День другий, 9 червня

У другий день на гостей фестивалю чекають BBQ майстер-класи на найрозумнішому грилі KAMADO JOE. Шефи Алік Мкртчян (учасник проекту “Майстер-шеф” та головний із м’яса в Goodwine), Роберт Прядченко, Едгар Бурс і Девід Вінестра з Нідерландів.

Вартість квитка – 1200 грн, придбати можна за цим посиланням. У вартість входять: два стейки нідерландської телятини EKRO, овочі, 4 бокали вина, фартухи та все необхідне для приготування.

Крім того, в неділю, 9 червня, з 12:00 до 16:00 можна буде побранчувати, як в Каліфорнії. Під час Californian Brunch by Bakehouse можна буде скуштувати меню з п’яти веган-страв: батат із соусом на основі кокосового йогурту, авокадо з гімалайською сіллю та хлібом на заквасці від Bakehouse, а на десерт – боул з чіа, чорничним йогуртом, квітами та гранолою. До кожної страви подаватимуть бокал кави від Codorniu.

Вхід вільний за наявності квитка на Kyiv Wine. Попередня реєстрація обов’язкова за цим посиланням.

А з 15:00 до 18:00 9 червня на Kyiv Wine відбудеться великий фермерський обід на 100 людей від гастрономічної спільноти Foodies. Пригощатимуть стравами з фермерських продуктів від виробників з усієї України та місцевим вином. Обід почнеться з сезонних здобутків – спаржі, молодого гороху, квітів цукіні. Далі – українські сири та південне вино. Гості скуштують локальну рибу, а на десерт – дещо з перших фруктів та ягід.

За арт-дирекшн бранчу та столу відповідає відома на весь світ українська мисткиня Маша Рева, яка створила об’єкти з сезонних продуктів, що є головним натхненням цієї події. Квиток на фермерський обід можна придбати за цим посиланням. Вхід можливий лише за наявності квитка на фестиваль Kyiv Wine 2019.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: