Cпецпроекти

Якщо набридла яєчня: 8 ідей для сніданків з різних країн світу


0 3121 0

Коли запізнюєшся на роботу, стає не до сніданку, і навіть хліб із шматком ковбаси здається надпоживним. Але, якщо вранці є час, можна побалувати себе чимось особливим. Розкажемо, що готують зранку у різних країнах – раптом, це надихне вас на ранкові кулінарні шедеври.

Болгарія

Один з найулюбленіших сніданків у жителів Болгарії – це попара. Нарізаний кубиками хліб (бажано вчорашній) заливається чаєм або молоком, в аскетичному варіанті – водою. До нього зазвичай додаються сир сирене, як наша бринза, вершкове масло і цукор. Також можна додати оливки за смаком.

Португалія

Звичайний діловий сніданок у португальців – це кавові напої із великою кількістю молока та шматочком тосту. Проте можна приготувати традиційні паштел-де-нате – тістечка із листкового тіста з яєчним заварним кремом. Щоправда, для їхнього приготування доведеться трохи спітніти, самостійно приготувавши крем з величезною кількістю цукру. Тож, якщо слідкуєте за глікемічним індексом або просто лінуєтеся, кава з молоком та тостом – для вас.

Марокко

Марокканці до м’ятного чаю готують багрір – млинці із манної крупи з маслом та медом. Фішка млинців у тому, що в них купа отворів і смажаться вони лише з одного боку, а виливати масу потрібно на холодну сковорідку.

Австралія

До сніданку австралійці можуть приготувати класичний тост з авокадо на хлібі з сіяного борошна. Також жители країни полюбляють поєднувати яйця-пашот з маринованими овочами або рисовим пудингом з йогуртом, насінням та ягодами. І, звісно ж, під ідеально зварену каву.

США

У Сполучених Штатах люблять панкейки, причому, як у поєднанні з підсмаженим беконом, так і солодкі – зі свіжою чорницею, шоколадною стружкою, маслом та кленовим сиропом, що є менш шкідливою альтернативою цукру.

Японія

У Японії на сніданок можна з’їсти все те, що ми зазвичай залишаємо на обід. Починають день японці з маленьких порцій риби (лососю чи скумбрії), місо-супу та маринованих овочів із рисом.

Ісландія

Ісландці зранку насичують організм маслом печінки тріски, що містить Омега-3. Якщо такий варіант вам не до вподоби, спробуйте інший, смачніший: вівсянку з горіхами, родзинками, свіжим сиром (ну, і трошки цукру теж можна).

Бразилія

Ви не зможете відмовитися від пао де кежо – бразильських сирних булочок, що готуються з борошна, молока, масла із додаванням пармезану та моцарелли. Це майже як міні-піца з сиром зранку, тільки аскетичніша (але від цього не менш смачна).

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Тест. Как хорошо ты разбираешься в уличной еде?
22164 0 0

#bit.ua
Наш Instagram
Підписуйтесь на нас в Facebook

Прокоментувати

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: