Cпецпроекти

8 простих сніданків з авокадо, які можна приготувати за 15 хвилин


0 1593 38
Ви в курсі, що авокадо називають суперфудом? Вчені стверджують, що вживання цього фрукта за своїм ефектом можна порівняти з деякими косметологічними процедурами. Причину такого «дива» фахівці пояснюють просто: вся справа в комплексі хімічних елементів, які входять до складу авокадо. Тому всі дієтологи наполегливо рекомендують включити авокадо в свій раціон.

Про те, як вибрати стиглий авокадо, ми вам вже розповідали, докладніше про це можна почитати у цій статті. Цього разу редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає прості рецепти сніданків з авокадо, на які не треба витрачати забагато часу та зусиль.

Тост з гуакамоле та яйцем пашот

Готуємо гуакамоле. Для цього необхідно дістати м’якоть стиглого авокадо, змішати її із посіченою кінзою, дрібно різаними томатами та цибулею. Додати сіль і перець, вичавити сік із половинки лимону. Добре перемішати та намазати отриману суміш на підсушений хліб – це можна зробити в тостері або на розігрітій пательні без олії. Яйце відварюємо методом пашот. Про те, як зробити «яйце в мішечку», ми вам вже розповідали – про п’ять перевірених способів можна почитати тут. Викладаємо яйце пашот на хліб з авокадо – сніданок готовий.

Салат із куркою та авокадо

Куряче філе натираємо сіллю й перцем та обсмажуємо на сковорідці-гриль. Якщо хочете більш здоровий варіант сніданку, можна Коли буде готова, даємо їй трохи вистигнути та ріжемо шматочками. Авокадо ріжемо скибочками. Все складаємо в глибоку миску, додаємо одну-дві жмені салатного листя (шпинат, латук, руккола – на ваш смак) та нарізані на половинки томати черрі. Солимо й перчимо, скроплюєм лимонним соком та поливаємо олією.

Яйця, запечені в авокадо

Стиглий авокадо розрізаємо на половинки, дістаємо кісточку. В половинки вбиваємо по одному яйцю, за бажанням додаємо в кожну половинку по шматочку шинки або лосося. Викладаємо на деко та ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Омлет з руколою та авокадо

Яйця збиваємо з молоком або вершками. Виливаємо на добре розігріту та змащену вершковим маслом пательню та смажимо як млинець до золотавого кольору з обох боків. У миску викладаємо листя руколи, додаємо порізане авокадо та сіль і перець за смаком. Скроплюємо лимонним соком, трохи поливаємо олією та добре перемішуємо. Готовий омлет викладаємо на тарілку, зверху кладемо салат з авокадо. Складаємо омлет навпіл конвертом та подаємо.

Боул з авокадо та лососем

Слабосолений лосось ріжемо кубиками, авокадо чистимо та ріжемо скибочками. Рис відварюємо в підсоленій воді до готовності. Викладаємо все в боул – невелику глибоку миску – додаємо насіння кунжуту та забажанням листя норі.

Солона вівсянка з авокадо

Вівсяні пластівці запарюємо окропом. Коли будуть готові, додаємо сіль і перець за смаком, посипаємо тертим пармезаном і подаємо з нарізаним на скибочки авокадо.

Смузі з яблука й авокадо

Для цієї страви нам знадобиться один банан, одне зелене ябулко та одне авокадо. Все чистимо, ріжемо шматочками та складаємо в чашу блендера. Додаємо дві жмені свіжого шпинату, вичавлюємо сік з одого апельсину та збиваємо до однорідності. Переливаємо в прозору склянку та прикрашаємо листочком шпинату та насінням льону, кунжуту або чіа.

Салат із сьомгою, авокадо й апельсином

Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку та дістаємо ложкою м’якоть. Апельсин чистимо, видалємо білі плівки – так, щоби лишилася лише помаранчева м’якоть. Викладаємо авокадо та апельсин в миску, додаємо слабосолену сьомгу та мікс салату. Солимо й перчимо, поливаємо лимонним соком та олією.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ В Испании изобрели обезжиренный авокадо
568 4 22

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Прокоментувати

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: