Cпецпроекти

Нове місце. Ресторан біля води Villa Riviera на Осокорках


66
Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк відвідала ресторан Villa Riviera, що відкрився на Осокорках після реконструкції, та розповідає, чому цей заклад — must visit для усіх, хто живе на лівому березі Києва. Та й на правому теж.

Авторські та італійські страви, власна випічка з дров’яної печі, відкрита кухня, солідна винна карта, дитяче меню та дитяча кімната, шикарний вид на Дніпро, відкрита галявина для весільних церемоній та жива музика — ось лише невелика частина переваг ресторану Villa Riviera.

Але все за порядком.

Заклад розташований на Дніпровській набережній, між житловим комплексом River Stone і ТРЦ River Mall. Дістатися сюди зручно з будь-якої точки Києва: з правого берегу через міст Патону або Південний міст, а з лівого – чи то з боку Позняків, чи то з Русанівки-Березняків.

Ресторан складається з двох поверхів, на яких розташовані три основні зали та дві тераси. Тут з комфортом можуть одночасно розміститися близько 500 гостей. В інтер’єрі використано багато натурального дерева та міді, ледь помітне мерехтіння якої наповнює простір теплом та затишком.

01/5

У залах та на терасах ресторану безліч живої зелені: на столах невеличкі вази з квітами, кашпо на підвіконнях, вазони із деревами поміж столів — усе це вельми доречно, якщо взяти до уваги той факт, що Осокорки називають «бетонними джунглями Києва». Дерев та кущів на вулицях цього району дійсно обмаль, і Villa Riviera посеред цієї «бетонної пустелі» — наче ковток води у Сахарі.

01/13

На першому поверсі Villa Riviera розташована простора зала та панорамна тераса, що розділені між собою скляною стіною. За необхідності, цю стіну можуть прибрати, об’єднавши таким чином дві зали в один величезний простір, де можна відсвяткувати важливу подію —  ювілей, заручини чи весілля. До речі, про весілля. На першому поверсі Villa Riviera є відкрита зелена галявина із чудовим видом на Дніпро — тут можна організувати весільну церемонію та влаштувати фотозону для молодят і їхніх гостей.

Також на першому поверсі розташована велика винна шафа та відкрита кухня із дров’яною піччю: спостерігати за приготуванням страв може будь-хто із гостей. А от на другому поверсі розташована ще одна зала та відкрита літня тераса, що працює лише у теплу пору року. Звідси відкривається чудовий вид на затоку Дніпра. На цій терасі можна курити кальян, а по вихідних насолоджуватися живою музикою.

Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
01/8
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)

У меню зібрані страви італійської та європейської кухонь: закуски, супи і салати, паста і різото, страви на мангалі, а також піца, яку тут готують на відкритій кухні у дров’яній печі. Тісто для піци тут роблять за авторським рецептом, а начинки для неї використовують як класичні («Маргарита», «Дьявола», «4 сири»), так і авторські — наприклад, курка зі шпинатом або груша з Горгонзолою.

Дещо з меню:

  • піца «Маргарита» — 120 грн.
  • мідії у вершково-сирному соусі — 220 грн.
  • «Цезар» із фермерським курчам/креветками — 165/220 грн.
  • спагеті Карбонара — 195 грн.
  • різотто з морепродуктами — 390 грн.
  • борщ з бичачими хвостами — 135 грн.
  • курча на грилі з томатами черрі — 45 грн./100 г
  • шашлик зі свинини — 105 грн./100 г
  • котлета по-київськи із картопляним пюре — 160 грн.
  • гомілка ягняти з пастою Орзо — 260 грн.

За винну карту відповідає шеф-сомельє Олександр Запорожець, який зібрав у Villa Riviera як біле, червоне, ігристе і кріплене з різних регіонів Італії, так і різні вина Старого і Нового Світу.

01/5

 

У ресторані також є велика ігрова кімната для найменших гостей. Тут є «активна зона» із великим лабіринтом та «ігрова зона», в якій діти можуть малювати, гратись іграшками та дивитись мультики. Для старших дітей в ігровій кімнаті знайдеться PlayStation.

Кожен день тут працює няня, а по вихідних – аніматори, які проводять дитячі майстер-класи — як творчі, так і кулінарні. Для найменших гостей також передбачене окреме дитяче меню.

Villa Riviera
Дніпровська набережна, 14Д
розклад роботи: з 11:00 до 00:00
Facebook

Фото – Вадим Лазарук

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: