Cпецпроекти

Куди повести туриста у Києві. Гайд столичними закладами


403
Куди зводити іноземного гостя у Києві — чи не найпопулярніше запитання, яке користувачі вводять у пошуковик своїх смартфонів. Ми не будемо радити вам гуляти Хрещатиком або сходити на міст Кличка. Замість цього редакція bit.ua надає список ресторанів, кав’ярень, барів та інших закладів, які буде цікаво відвідати закордонним гостям нашого міста.

НАЦІОНАЛЬНА ЇЖА

Якщо ви «вигулюєте» іноземних друзів, то їм, напевно, буде цікаво поласувати стравами української національної кухні. Тому радимо вести їх до ресторанів Діми Борисова: у «Канапі» (Андріївський узвіз, 19А) замовляйте борщ у качані капусти, в «Останній Барикаді» (Майдан Незалежності, 1) — настоянки та українську буррату (так, це реальність!), у Chicken Kyiv (вул. Хрещатик, 15/4) — котлету по-київськи, а у VATRA (вул. Городецького, 4Б) — стейки з української мармурової яловичини.

Також завітайте до ресторану «100 років тому вперед» (вул. Володимирська, 4) — розкажіть гостям Києва, що заклад відкрив переможець кулінарного шоу «МайстерШеф» Євген Клопотенко, який переосмислює старовинні українські рецепти на новий лад. Також відведіть туристів до Salo Bar (вул. Басейна, 1-3/2) та дегустуйте із ними близько десяти видів сала (національна кулінарна гордість, як-ніяк); у ресторані SHO (вул. Мечникова, 18А) замовляйте вареники з кроликом, деруни та голубці; а у ресторані «Асамблея» (вул. Франка, 25/40) обов’язково поспілкуйтеся з офіціантом перед тим, як зробити замовлення: на кухні закладу готують страви виключно із сезонних локальних продуктів, тому меню постійно змінюється.

Якщо хтось з ваших гостей любить рибу, радимо зайти на обід або вечерю в один із ресторанів «Чорноморка», де щоденно готують свіжий улов Чорного моря та тушкують чорноморські мідії у різних соусах. Любителям солоної риби обов’язково треба зайти до кафе «Селёдочная» на Подолі (вул. Ярославська, 5/2) — там готують більше ніж 20 видів солоної риби: оселедець, сардини, івасі, тюлечку, хамсу, макрель та безліч інших рибних різносолів.

ІНША ЇЖА

Не всі туристи воліють їсти сало, борщ та вареники, деякі з них хочуть більш зрозумілі для себе страви. Наприклад, піцу, пасту, азійську локшину або ізраїльську піту з хумусом і м’ясом. Якщо ваші друзі забажають скуштувати піцу, радимо відвести їх до pizzeria Napule’ (вул. Мечникова, 9), де під керівництвом італійця Джузеппе Іролло готують класичну неаполітанську піцу.

Крім того, радимо замовити столик у ресторані Positano, який розташований у ТРЦ Silver Breeze на лівому березі (не лише у центрі тусити, еге ж?). Тут також готують класичну неаполітанську піцу у дров’яній печі. А ще цей заклад увійшов до списку найкращих піцерій Європи — вважаємо це вагомою причиною для візиту. Окремо хочемо згадати Mimosa Brooklyn Pizza (вул. Басейна, 1/2) — на відміну від вищезгаданих піцерій, тут готують бруклінську піцу, яка відрізняється тістом довгої ферментації та хрустким коржем.

Тим, хто любить пасту, прошутто, буррату, вітелло тонато, мінестроне та інші італійські витребеньки, радимо ресторан «Итальянская редакция» (вул. Велика Васильківська, 43) — тут готують страви італійської кухні на новий лад. Любителів близькосхідної кухні радимо вести до Adelle (вул. Велика Васильківська, 29), де пригощають швармою з індички, запеченою цвітною капустою із кунжутним соусом тахіні, печеними баклажанами та бурекасами — пиріжками із тонкого тіста філо.

Якщо туристи раптом схочуть чогось азійського, відведіть їх до Spicy NoSpicy (вул. Велика Васильківська, 114), де шеф-кухар Юрій Приємський, який неодноразово бував в Азії, готує «трушну» азійську їжу. А тим, хто любить японські роли, радимо йти до Fish&Pussycat Sushi Bar (вул. Басейна, 5Б) або до Philadelphia roll&bowl (вул. Шота Руставелі, 10), де готують роли чималих розмірів. Якщо гостям столиці раптом схочеться скуштувати грузинських страв, то радимо зайти до ресторану «Мама Манана» (вул. Велика Васильківська, 44; вул. Кірпи, 5Б), у меню якого можна знайти хачапурі, хінкалі, лобіо, аджапсандал та інші традиційні страви грузинської кухні.

Якщо ваші гості хочуть не лише поїсти, а й посидіти у вишуканій атмосфері, радимо завітати до ресторану преміум-класу Alaska (вул. Січових Стрільців, 20). У меню зібрано страви середземноморської та італійської кухні, які готують під керівництвом бренд-шефа ресторану Джакомо Ломбарді.

Основний акцент у меню — морепродукти на чолі із королівським крабом. Тут його можна не лише скуштувати, а й обрати самостійно з великого акваріуму. Офіціант презентує краба вам живим та, за традицією, порадить зробити селфі на згадку. Приємним бонусом стане ціна на замовлення страви з цілого краба (чи не найвигідніша ціна серед усіх закладів Києва, до речі) та жива музика: з четверга по суботу на сцені в Alaska співають кавер-бенди. Радимо забронювати столик на літній терасі та замовляти страви з оновленого меню.

БАРИ

Куди піти у Києві ввечері? Звісна річ, у бар! Пропонуємо не просто піти у бар, а влаштувати бар-кроулінг — популярну в Європі тусовку, коли натовп людей ходить із бару до бару, весело спілкуючись між собою і випиваючи різні коктейлі та шоти.

Наприклад, можна влаштувати бар-кроулінг у районі Палацу спорту. Розпочати цей маршрут радимо з бару Par Bar (вул. Шота Руставелі, 10). У цьому закладі коктейлі можна доповнити кальяном або популярними стравами з кухні різних країн. У коктейльній карті зібрано близько двох десятків авторських коктейлів на джині, бурбоні, віскі, текілі, ромі й горілці. Якщо ви прихильник старої доброї класики, бармени можуть зробити для вас будь-який відомий мікс. Всі коктейлі готують виключно на преміальному алкоголі із додаванням натуральних фруктових пюре або сиропів. Детальний гайд маршрутом у районі Палацу спорту читайте у цій статті.

Якщо ви схочете влаштувати бар-кроулінг у районі Хрещатику, то радимо розпочинати свій алкогольний маршрут з початку вулиці біля Європейської площі. Детальний гайд маршрутом у районі Хрещатику читайте у цій статті.

А якщо ви раптом опинитеся ввечері на Воздвиженці, радимо влаштувати бар-кроулінг прямо там. Розпочати маршрут можна у барі телеведучого Дмитра Горовенка Mai Satai (вул. Воздвиженська, 51). Цього літа у закладі оновили барне меню, додавши кілька крутих тікі-коктейлів — так називають різновид тропічних багатокомпонентних міксів. Подібні коктейлі відмінно пасують до азійських страв: шашличків сатай, локшини та рамену. Детальний гайд маршрутом у районі Воздвиженки читайте у цій статті.

РОЗВАГИ

Для тих, хто любить не лише пити, а й розважатися, радимо обирати заклади з якоюсь розважальною програмою. Розпочніть вечір з pre-party у Par Bar² (вул. Солом’янська, 11), який розташований неподалік від ландшафтного парку на Солом’янці. Тут можна під музику популярних діджеїв скуштувати страви азійської кухні, покурити кальян та налаштуватись на подальші активні розваги. До речі, про кальян. Якщо любите курити на свіжому повітрі, радимо бронювати стіл на літній терасі, яка вважається однією з найбільших та найзеленіших у Києві. Приємним бонусом буде вид на зоряне небо — за гарної погоди дах над терасою розсувається. Також є місця для великих компаній, де можна відпочивати навіть лежачи. Дівчата оцінять гойдалки із м’якими сидіннями.

Ще одне місце для шанувальників «димного» — 4844 Outlaw Bar (Кловський узвіз, 13), який знаходиться у дворівневому приміщенні дореволюційного будинку неподалік від гастрономічної вулиці Мечникова. Заклад виконано у сучасній інтерпретації стиля США 60-х років, посилаючись на атмосферу сучасного бару з Мангеттену. Шанувальники кальянів люблять це місце за майстерність шиша-майстрів створювати оригінальні тютюнові мікси. Вони допоможуть вам вибрати зручний девайс (у наявності є як класичні, так і дизайнерські скляні), а також проконсультують у виборі тютюну.

Простір 4844 Outlaw Bar розділений таким чином, що кожен гість може знайти для себе власну зону комфорту. Якщо ви хочете бути у вирі подій, радимо зарезервувати місце на барі, де можна спілкуватися з барменами та спостерігати, як вони готують коктейлі. А якщо ви надаєте перевагу спокійному відпочинку та душевним розмовам, радимо сісти на терасі: вдень тут прохолодно від зелені вікових дерев, а ввечері — затишно від мерехтіння свічок.

Для тих, хто любить танцювати, радимо йти у бар Hangover (вул. Грушевского, 3А). З четверга до неділі тут грають популярні діджеї. Музика дуже різна: від прогресивної електроніки до ностальгічних хітів 80-90-х. Також потанцювати можна і у барі «Бездельники» (вул. Саксаганського, 38). До речі, танцюють не лише у вихідні, а й у будь-який день тижня. В основному звучить фанк, диско, хіп-хоп та хаус. Крім того, можна поставити улюблений трек у музичному автоматі та купити коктейль у пляшці, аби було чим «лікуватися» зранку.

КАВА

Ну, і куди ж без кави. Чи то зранку, чи то ввечері, або у перерві між довгими прогулянками Києвом — кава, як то кажуть, it’s always a good idea. Минулого року видання Lonely Planet, відоме своїми гідами для мандрівників, склало список найкращих київських кав’ярень.

Загалом до списку потрапило десять закладів, серед них — «На Станіславського», Come and Stay, «Каштан», Espressoholic, ONE LOVE (які, до речі, нещодавно також потрапили до рейтингу найкращих кав’ярень світу, за версією туристичного онлайн-журналу Big 7 Travel), «Хармс» та інші. Повний рейтинг найкращих кав’ярень, за версією Lonely Planet, можна подивитися тут.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Ресторани, кафе та кав’ярні. У чому різниця
4

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: