Cпецпроекти

8 простих салатів із динею, які можна приготувати за 10 хвилин


30
Що ви робите із динею, окрім того, що нарізаєте її скибочками та їсте просто так? Чи готуєте що-небудь з неї? Якщо ні, то час настав!

Про те, як приготувати холодний суп із дині, легкі смузі з динею на сніданок, а також сангрію і десерт із динею, ми вам вже розповідали. Цього разу редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про найцікавіші поєднання дині з іншими продуктами.

Диня + сир

Диню ріжемо шматочками, викладаємо у миску. Сир ріжемо шматочками, викладаємо у миску, додаємо сушені трави та олію. Добре перемішуємо, викладаємо на розпечену й змащену олією пательню та смажимо до золотавого кольору з усіх боків. Сир можна брати халумі або тофу (для тих, хто дотримується веганської дієти або страждає на несприйняття лактози). Даємо сиру трохи вистигнути та додаємо у миску з динею. Скроплюємо лимонним соком і олією. За бажанням, можна додати сіль і перець.

Диня + курка

Диню очищуємо від шкірки та кісточок, ріжемо шматочками. Куряче філе миємо, витираємо паперовими рушниками та натираємо сіллю й перцем. Викладаємо на розпечену й змащену олією пательню та смажимо до золотавої скоринки з обох боків. Коли курка буде готова, даємо їй трохи вистигнути та ріжемо тонкими пластинами. Викладаємо у глибоку миску, додаємо диню і листя салату. Скроплюємо лимонним соком і олією. За бажанням можна додати горішки – волоські, кедрові, мигдаль або кеш’ю.

Диня + авокадо

З дині і авокадо видаляємо кісточки та нарізаємо скибочками. Склададаємо у миску, додаємо мікс салату і різані на половинки томати чері. Солимо і перчимо, скроплюємо лимонним соком і олією.

Диня + селера

Диню нарізаємо невеликими шматочками або спеціальною ложкою робимо кульки. Викладаємо у миску, додаємо різане стебло селери та огірок, різаний півкільцями. За бажанням, можна ще порізати у салат перець чилі. Солимо і перчимо, скроплюємо лимонним соком і олією, добре перемішуємо.

Диня + болгарський перець

Диню, болгарський перець, огірки та синю цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо дрібно рубану зелень, трохи солі і перцю. Скроплюємо лимонним соком і поливаємо олією. Добре перемішуємо.

Диня + хамон

Диню нарізаємо скибочками, викладаємо у миску, додаємо жменю салатного листя, слайси хамону та кульку моцарели. Додаємо трохи солі та перцю, поливаємо оливковою олією.

Диня + фрукти

Диню чистимо та нарізаємо шматочками. Викладаємо у миску, додаємо нарізані шматочками сливи, яблука та інжир. Посипаємо кунжутним насінням та додаємо трохи рідкого меду. Добре перемішуємо.

Диня + м’ята

Диню чистимо, нарізаємо кубиками. З м’яти обриваємо листочки. Складаємо все у миску. Додаємо трохи рідкого меду та поливаємо лимонним соком.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: