Cпецпроекти

Що готувати із кавуна. 8 простих рецептів


12
Смажений кавун, салати з кавуном, сорбет з кавуна, напої з кавуна (з алкоголем і без) — так, кавун можна не лише їсти просто так, з нього можна ще приготувати безліч смачних страв.

Як обрати кавун, щоб він був солодкий та без пестицидів, ми вам вже розповідали (докладніше про це можна почитати тут). Цього разу редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк ділиться рецептами страв із кавуном, які під силу приготувати навіть малій дитині.

Алкогольний сорбет із кавуном

  • великий кавун – 1/4 шт.
  • сік лайму або лимону – 3 ст. л.
  • горілка – 2 ст. л.
  • цукрова пудра – 1/3 склянки
  • дрібно різаний базилік – 1 ст. л.

Кавун відокремити від шкірки, видалити кісточки. Нарізати кубиками і збити блендером до однорідності. Додати сік лайму або лимону, горілку та цукрову пудру, знову збити. Додати базилік і добре перемішати. Перекласти пюре в контейнер, закрити кришкою і поставити в морозилку. Через годину дістати і ретельно перемішати. За годину ще раз повторити процедуру. І так кілька разів.

Овочевий салат із кавуном

  • кавун – 1 скибка
  • томати чері – 5 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • синя цибуля – за смаком
  • рукола – жменя
  • маслини – 5-7 шт.
  • сир фета – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • лимонний сік, олія

Кавун чистимо від шкірки, видаляємо кісточки та нарізаємо невеличкими шматочками. Огірки нарізаємо півкільцями, томати чері – на половинки. Маслини розрізаємо навпіл. Складаємо все у глибоку миску додаємо руколу, фету й, за бажанням, нарізану тонкими кільцями цибулю. Солимо, перчимо, скроплюємо лимонним соком, поливаємо олією та перемішуємо.

Смажений кавун

  • кавун – 1 кг
  • олія – 1 ст. л.
  • мед – 1,5 ст. л.
  • лимонний сік – 1,5 ст. л.

Кавун нарізаємо трикутними скибочками. У чашці змішуємо олію, мед та лимонний сік, цією сумішшю змащуємо кавун. Викладаємо кавун на решітку над розпеченим вугіллям або на сковорідку-гриль і смажимо по 7 хвилин з кожного боку (або поки на кавуні не з’являться коричневі смужки від решітки). Такий кавун можна їсти і як самостійну страву, і додавати його у салати.

Лимонад із кавуна

  • м’якоть кавуна без кісточок – 900 г
  • холодна вода – 4 склянки
  • свіжий лимонний сік – 3/4 склянки
  • цукор – 2/3 склянки (можна менше)
  • лід, свіжа м’ята – для сервірування

М’якоть кавуна подрібнюємо блендером до консистенції пюре і переливаємо через сито в глибоку миску. У великому глечику змішуємо воду, лимонний сік і цукор – розмішуємо поки цукор не розчиниться. Додаємо до напою пюре кавуна. Розливаємо готовий лимонад з кавуна у склянки, додаємо лід і м’яту.

Коктейль «Маргарита» з кавуном

  • м’якоть кавуна – 2 кг
  • текіла – 350 мл
  • лимонад – 450 мл
  • м’ята, лайм, лід – для сервірування

М’якоть кавуна нарізати на шматочки та подрібнити блендером. Процідити пюре з кавуна крізь сито. Додати лимонад і текілу, перемішати. Розлити по келихах із льодом і прикрасити м’ятою та шматочками лайму.

Фруктовий боул з кавуном

  • кавун
  • ківі
  • полуниця
  • виноград
  • банан
  • м’ята
  • улюблений йогурт

Всі фрукти й ягоди миємо, чистимо та нарізаємо шматочками. Складаємо у глибоку миску, додаємо м’яту та йогурт.

Закуска із кавуна та хамону

  • кавун
  • нектарини
  • хамон
  • моцарелла

Кавун миємо та нарізаємо трикутничками. Викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо нарізані скибочками нектарини, слайси хамону та нарізану кружальцями моцареллу.

Смузі із кавуном та малиною

  • м’якоть кавуна – 3,5 чашки
  • малина – 1 чашка
  • лимон – 3 шт.
  • коричневий цукор – 1/3 чашки

Лимони очистіть від цедри та вичавіть сік. У чаші блендера з’єднайте м’якоть кавуна, малину, лимон і коричневий цукор. Усе збийте до однорідної маси. Розлийте по келихах і подавайте до столу.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Сніданок за 15 хвилин. 7 рецептів на кожен день
71

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: