Cпецпроекти

Що готувати із цвітної капусти. Сніданок, обід і вечеря за 20 хвилин


0 169 0
Цвітна капуста повернулася на ринки. Не будемо розповідати про її користь – упевнені, що цю інформацію ви легко знайдете в гуглі. Натомість радимо купувати цвітну капусту та готувати з неї смачні страви.

Запіканка із цвітною капустою на сніданок, крем-суп із цвітної капусти на обід і стейки із цвітної капусти на вечерю – редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк ділиться простими рецептами із цвітної капусти. Та запевняє: для приготування цих страв вам знадобиться мінімум часу та зусиль.

Сніданок. Яєчна запіканка із цвітною капустою

  • цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • вершки – 100 мл
  • твердий сир – 200 г
  • сіль, перець – за смаком
  • олія

Капусту миємо, розбираємо на суцвіття та опускаємо у киплячу підсолену воду хвилин на 10. Коли буде готова, викладаємо у змащену олією форму для запікання, заливаємо вершками та яйцями, збитими із сіллю та перцем. Посипаємо тертим сиром і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 20 хвилин, поки не утвориться золотава сирна скоринка.

Обід. Крем-суп із цвітної капусти

  • цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
  • картопля – 3–4 шт.
  • вершки – 200 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • вода або бульйон
  • сіль, перець – за смаком

Капусту миємо, розбираємо на суцвіття та ріжемо невеликими шматочками. Картоплю чистимо та ріжемо маленькими кубиками. Цибулю чистимо та дрібно ріжемо. Викладаємо цибулю в каструлю та смажимо на вершковому маслі до золотавого кольору. Потім додаємо цвітну капусту та картоплю і заливаємо все це гарячою водою або бульйоном (так, щоб рідина ледь покривала овочі). Солимо, перчимо, варимо 15–20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. З каструлі, у якій варилися овочі, зливаємо відвар. Овочі викладаємо в чашу блендера, додаємо вершки та збиваємо до однорідної кремової консистенції. Повертаємо суп у каструлю, вливаємо вершки, перемішуємо. Перед подачею суп необхідно прогріти (але не кип’ятити).

Вечеря. Стейк із цвітної капусти

  • цвітна капуста (невеличка) – 1 шт.
  • олія – для змащення
  • сіль, перець – за смаком
  • улюблені трави та спеції

Духовку розігріваємо до 200 градусів. Капусту миємо, ріжемо навпіл, після цього кожну половинку ріжемо на стейки. Скроплюємо капусту олією та посипаємо сіллю, перцем й улюбленими приправами – сухими травами, карі тощо. Викладаємо капусту на деко, застелене пергаментом, і ставимо в розпечену духовку. Запікаємо 15 хвилин, після цього дістаємо, перегортаємо кожний шматочок капусти та повертаємо деко в духовку. Запікаємо ще хвилин десять, до золотавої скоринки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Прокоментувати

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Вибачте, для коментування необхідно увійти.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: