Cпецпроекти

Як приготувати домашню гранолу. Детальна інструкція


Досить їсти гранолу у новомодних хіпстерських закладах. Настав час навчитися готувати цю страву самостійно. Гранола добра тим, що її можна приготувати багато, а потім упродовж усього тижня не думати про сніданок. Лише додати йогурт або молоко за смаком.

Готувати гранолу зовсім не складно. А для тих, хто не вірить у це, спеціально даємо покроковий рецепт. Для приготування домашньої граноли знадобиться:

  • вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • насіння (кунжутне, гарбузове, соняшникове або мікс) – 3 ст. л.
  • горіхи (волоські, мигдаль, кеш’ю, фундук) – 2 ст. л.
  • сушені ягоди – 2 ст. л.
  • мед – 2 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • кориця – за бажанням
  • йогурт або молоко, свіжі ягоди і фрукти – для подачі

Крок перший. Вівсянку, насіння, горіхи та сушені ягоди змішуємо в глибокій мисці.

Крок другий. В окремій мисці змішуємо мед олію. За бажанням можна додати корицю.

Крок третій. Заливаємо медовою заправкою суху суміш і добре перемішуємо. Суміш має схопитися грудочками, які потім треба розбити.

Крок четвертий. Викладаємо суміш на деко, застелене пергаментом. Ставимо до нагрітої до 180 градусів духовки.

Крок п’ятий. Запікаємо близько п’ятнадцяти хвилин, періодично дістаючи з духовки і перемішуючи. Мішати потрібно обов’язково, інакше гранола підгорить.

Зберігати гранолу у банках під щільною кришкою — у холодильнику або в темному сухому місці. При подачі додати йогурт, кефір, молоко — звичайне або рослинне. За бажання можна додати шоколад, варення, свіжі фрукти або ягоди.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Що готувати з грушею. 10 простих рецептів
5
ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Вечеря за 30 хвилин. 5 простих рецептів
14

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: