Cпецпроекти

Що готувати з грушею. 10 простих рецептів


41
На дворі сезон грушок, радимо не баритися, а бігти на ринок та купувати їх. Бажано — якомога більше. А потім готувати з грушами салати та пироги, додавати їх у ранкові каші, готувати з ними алкогольні коктейлі та навіть запікати з ними м’ясо.

У нашій добірці десять рецептів, які можна легко приготувати вдома.

Карамелізовані груші

  • груші (тверді) – 2 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • гаряча вода – 150 мл
  • біле десертне вино або коньяк – 50 мл
  • лимон – половинка

Ріжемо навпіл груші, видаляємо насіння та скроплюємо лимонним соком з боку розрізу. Воду змішуємо з вином. На сухій пательні нагріваємо цукор при мінімальному вогні. Коли цукор перетвориться на карамель, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Вливаємо туди суміш води з вином і перемішуємо. Закладаємо половинки груш на сковороду розрізом вниз.

Проварюємо половинки груш протягом 5 хвилин, потім перевертаємо і проварюємо ще стільки ж. Соус має загуснути. Вимикаємо вогонь і остуджуємо груші в сиропі. Такі груші добре смакуватимуть з морозивом, натуральним йогуртом або різними кашами. Також такі груші можна додавати у пироги.

Пиріг з карамелізованими грушами

  • борошно – 1 склянка
  • кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л
  • кефір – 1 склянка
  • сметана або вершки – 100 мл
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • сода – 1 щіпка
  • ваніль – 1 щіпка
  • бренді – 1 ст. л.
  • вершкове масло
  • груші в карамелі

Готуємо груші в карамелі (рецепт вище). Борошно змішуємо з крохмалем і просіюємо в миску. Додаємо яйця, цукор, сметану, кефір, соду, ваніль і бренді. Замішуємо тісто, воно має бути трохи густіше, ніж тісто на оладки. Краще вимісити тісто міксером, так пиріг вийде пишніше. Змащуємо вершковим маслом форму і наливаємо в неї половину тіста так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Зверху викладаємо скибочки карамелізованої груші та заливаємо другою половиною тіста. Ставимо в нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин. Готовий пиріг після вилучення з форми обливаємо сиропом, в якому варилися груші. Перед розрізанням і подачею даємо пирогу трохи вистигнути.

Солодка каша з грушами

Каша на сніданок — класика на всі часи. Про те, чому варто розпочинати свій день з вівсянки, ми вам вже розповідали, докладніше про це читайте тут. Однак ви можете не обмежувати себе лише вівсянкою. Ви можете приготувати будь-яку кашу: рисову, наприклад, або манну (як приготувати манну кашу без грудочок, читайте тут). Ви можете зварити кашу на воді або на молоці – як звичайному, так і рослинному (про те, як зробити рослинне молоко, можна дізнатися тут). Коли каша буде готова, просто додайте свіжі грушки у миску. Або ж приготуйте до каші карамелізовані груші (рецепт вище).

Закуска з хамону та груші

  • груша
  • хамон
  • рукола

Грушу миємо, ріжемо скибочками, видаляючи насіння. До кожної скибочки додаємо листочок руколи та огортаємо їх слайсом хамону.

Курка запечена з грушею

  • курячі ніжки – 2 шт.
  • груші – 0,5 кг
  • цибуля – 1-2 шт.
  • сіль, перець, трави та спеції – за смаком
  • олія – 3 ст. л.

Олію наливаємо в глибоку миску, додаємо сіль і спеції за смаком, перемішуємо. Отриманою сумішшю змащуємо курячі ніжки. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо ніжки. Цибулю ріжемо навпіл або на чотири частини. Викладаємо у форму з ніжками. Груші чистимо від насіння і ріжемо скибками. Викладаємо груші поміж курячих ніжок і також змащуємо їх олією зі спеціями. Накриваємо форму фольгою та ставимо до розігрітої до 200 градусів духовки. Запікаємо 25-30 хвилин, потім дістаємо з духовки, розгортаємо фольгу і повертаємо форму в духовку ще на 10 хвилин, щоби курка та груші придбали золотаву скоринку. Коли курячі ніжки стануть рум’яними, дістаємо їх з духовки і викладаємо на тарілки разом з шматочками груш.

Тарт зі свіжою грушею

  • борошно – 175 г,
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • вода (холодна) – 2 ст. л.
    груші 3-4 шт.
  • вершки – 140 г
  • яйце – 1 шт.
  • ванільна есенція

Масло потерти на крупну терку. Додати борошно і цукор. Коли це все перетвориться на дрібну крихту, додати один жовток і одну ложку води. Якщо тісто продовжуватиме кришитись, додати ще одну ложку води. Розкатати тісто, вкласти його у змащену олією форму, зробити бортики. Груші очистити, вирізати середину і порізати тонкими скибками. Викласти груші на тісто по колу, можна зробити два шари.

Окремо збити яйце, жовток, вершки і ванільну есенцію і полити цією сумішшю тарт. Поставити у розігріту до 200 градусів духовку і пекти 10 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів і пекти ще 20-25 хвилин. Якщо час випікання завершиться, а тарт не стане рум’яним, увімкнути духовку на максиум та пекти ще близько 10 хвилин.

Салат із грушею та блакитним сиром

  • груша – 2 шт.
  • мікс салату – жменя
  • блакитний сир – 100 г
  • волоські горіхи – жменя
  • сіль, перець – за смаком
  • лимонний сік, олія – для заправки

Груші миємо, ріжемо скибками, видаляючи насіння. Складаємо в глибоку миску, додаємо мікс салату, горіхи та порізаний шматочками блакитний сир. Додаємо сіль і перець, скроплюємо лимонним соком і поливаємо олією. Перемішуємо. За бажанням можна додати синю цибулю, різану тонкими півкільцями.

Алкогольні коктейлі з грушею

Коктейлі з грушею стануть чудовим доповненням до будь-якої вечірки. Пропонуємо вам приготувати грушовий пунш, білу сангрію з грушею, а також кокосово-грушовий коктейль. Рецепти можна почитати тут.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Що готувати з баклажанів. 6 рецептів нашвидкуруч
22

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: