Cпецпроекти

Нове місце. Тель-авівські шефи та середземноморські страви у SOLOD levantine grill


14
На Березняках 27 вересня відкрився новий ресторан середземноморської їжі «SOLOD levantine grill». На відкритті побувала й редакція bit.ua. Тепер ми готові розповісти, що змінилося в меню, інтер’єрі, а також в команді закладу.

По-перше, страви та команда. Про них детальніше буде нижче. По-друге, інтер’єр. Дерев’яні столи, чіткі геометричні форми, тепле освітлення, сучасні холсти та окремо – майданчик для музикантів, де грають у лайві кавер-бенди. 

По-третє, команда – у Solod запросили двох бренд-шефів Давида Ельмакіаса і Йосефа Шитріта з ресторану David & Joseph Downtown у Тель-Авіві, які склали для них меню. Допомагала створювати нові смаки українська шеф-кухар Олена Старун. Хліб у Solod випікають самостійно, в табуні, м’ясо маринують  без великої кількості спецій, а ось шакшука, наприклад, – це калейдоскоп смакових поєднань і вражень.

01/3

Оскільки в Ізраїлі живуть вихідці з понад 52 країн світу, їхня кухня така різноманітна. Йосеф – виходець з Іраку, його колега, Давид, – з Марокко. Який дует авторів, таке й поєднання страв. Шеф-кухар Йосеф Шитріт радить куштувати страви так: ставити замовлення посередині й дегустувати усією компанією: «Це кухня, в якій діляться. Страви ставлять у центрі столу, і кожен бере те, що хоче. Ви розмовляєте, спілкуєтесь і кожного разу ближче пізнаєте одне одного. Sharing is caring».

Дещо про кухню Ізраїлю: вона більш смілива, ніж, наприклад, італійська. Як би ізраїльтяни не старалися досягнути італійської стриманості, вони все одно додадуть кілька інгредієнтів, не властивих стандартному рецепту. Слід також зазначити, що основа середземноморської кухні – це морепродукти, салати і риба. Солоного й жирного в ній теж майже немає. Тому й страви не тільки дивують смаковими особливостями, а й відповідають усім вимогам дієтологів. 

І про меню: акцентуємо на розмаїтті страв, що так люблять ізраїльтяни. Одного тільки мезе (наїдки у вигляді набору закусок або маленьких страв) – близько 10 видів. Додаємо до списку хумус з паприкою, палені баклажани (адже баклажан – король ізраїльської кухні), тахіну (густа паста з меленого кунжутного насіння) зі спеціями і авторський цацикі з огірком. Присутнє також м’ясо – тартар із яловичини, курячий шашлик або шашлик зі свинини і філе міньйон. В якості гарніру можемо використати пікантну печену моркву зі спеціями або мікс-салат.

01/10

SOLOD Levantine Grill
пр-т Тичини, 1В (ТРЦ Silver Breeze)
розклад роботи: з 12:00 до 00:00
Facebook

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: