Cпецпроекти

Нове місце. Ресторан Havana на березі Дніпра


7
У нашій традиційній рубриці «Нове місце» ми розповідаємо про нові заклади Києва, а також про те, чому варто їх відвідати та що слід там скуштувати. Цього разу ми розповідаємо вам про ресторан Havana на березі Дніпра.
01/4

ЛОКАЦІЯ

По-перше, це красиво. Заклад знаходиться у Наводницькому парку, між пам’ятником засновникам Києва та ресторанами «Веранда» і «Причал».

Як і столиця Куби, ресторан Havana розташований на воді. Щоправда, омивається він не Мексиканською затокою, а водами Дніпра. З панорамних вікон ресторану відкривається чудовий вид на міст Патону та лівий берег — загалом, чудове місце для того, аби втекти від метушні великого міста.

01/15

ІНТЕР’ЄР

Інтер’єр Havana — дуже різнобарвний. Яскраві елементи в декорі, безліч зелені та пальм, розписи на стінах у тропічному стилі — цілком логічне дизайнерське рішення, оскільки мова йде про Кубу. Дизайн ресторану в дусі Острова Свободи створює розслаблену атмосферу, яка притаманна будь-якому святу або довгоочікуваній відпустці.

У ресторані є кілька залів. Відкриваючи двері ресторану, ви потрапляєте на шоу-кухню – тут ви можете особисто спостерігати за приготуванням страв на відкритому вогні. Також тут розташована коптильня, пекарня і дров’яна піч, у якій готують піцу. На другому поверсі розташована основна зала (до 110 гостей), дві великі банкетні зали (до 84 і 80 гостей) з панорамним видом на Дніпро. А також камерний банкетний зал, який готовий прийняти до 36 гостей.

01/12

ДІТИ

Окремої уваги в ресторані Havana заслуговує дитяча кімната. Для найменших гостей ресторану працює Kids Play Space з лабіринтами, PlayStation, іграшками та анімацією. Також тут є міні-кухня, де малюки можуть брати участь у кулінарних майстер-класах і готувати різноманітні страви.

КУХНЯ

За кухню в закладі відповідає шеф-кухар Олександр Зеров, який зібрав у меню, за його словами, ««зрозумілу їжу та улюблені страви сучасної європейської кухні». У меню можна знайти салати (радимо замовити салат з телятиною, руколою і томатами Черрі, який подають на гарячому камені), піцу, яку готують у дров’яній печі, та закуски — як тартари з тунця, яловичини або авокадо, так і запечені устриці під сиром або запечений в травах сир Камамбер з ягідним соусом. З супів тут є як український борщ, так і італійський мінестроне, а також курячий бульйон з димком, гарбузовий суп із сиром фета або гострий томатний суп з креветками, кальмаром і крабом.

01/7

Крім того, в ресторані працює власна пекарня, в якій щодня печуть крафтовий хліб, і коптильня, в якій коптять перепілок, раків, креветки, скумбрію та багато іншого. Ці копченості потім додають у піцу, солянку, брускети й салати. Також можна окремо замовити дошку копченостей у якості закуски.

Для тих, хто хоче максимально зануритися в атмосферу Куби, в ресторані є спеціальне меню в стилі Havana: кубинський сендвіч з індичкою, салат з авокадо та ананасом, креветки фрі з манговим діпом, тортілья з сиром Чеддер, томленою телятиною і овочами, томатний суп із квасолею та томленою телячою щокою, десерт чуррос з шоколадним соусом та інші екзотичні страви.

01/7

Дещо з меню:

  • тартар з тунця з васабі-заправкою – 269 грн
  • запечені устриці під сиром – 279 грн
  • салат з руколою, томатами Черрі і телятиною на гарячому камені – 224 грн
  • гарбузовий суп із сиром фета і томатним песто – 128 грн
  • тортілья з сиром Чеддер, томленою телятиною і овочами – 279 грн
  • копчена перепілка – 99 грн/100 г
  • стейк з тунця на грилі – 280 грн/100 г
  • піца з крабом і артишоками – 399 грн
  • чурос з шоколадним соусом – 88 грн
  • коктейль Куба Лібре ананасовий – 215 грн

Havana
Набережне шосе, 28
режим роботи: нд-чт – з 12:00 до 00:00, пт-сб – з 12:00 до 02:00
резерв столів: +38 (050) 454 90 07
замовити захід: +38 (050) 396 70 38
Facebook

Фото: Вадим Лазарук

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Де пити вино в Києві. 9 нових винних барів
68
ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Нові місця Києва. 17 закладів, що відкрилися в жовтні
5

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: