Cпецпроекти

Нове місце. Бургери з креветками та борщ із кількою в «Анчоусній» біля Палацу «Україна»


Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк відвідала «Анчоусну» від власників мережі лавок «Чорноморка» та «Селёдочная», та розповідає, чому заклади-забігайлівки is a new black.

Що ви уявляєте собі, коли хтось каже «забігайлівка»? Б’юся об заклад, щось на кшталт стрьомних напівтемних кафе з пластиковими меблями, дешевим алкоголем і відповідною публікою. Забудьте про це!

01/4

Забігайлівки у ХХІ столітті — це насамперед про демократичність: коли пристойна їжа за адекватні гроші та інтер’єр без пафосу, але при цьому стильний і затишний. Забігайлівки це про швидкість: коли ти можеш забігти, швидко та смачно поїсти, випити нормального алкоголю, наприклад, просекко, а після цього бігти далі у справах. А ще це про певний концепт: коли не все й одразу, як-от піца, паста, суші та хінкалі в одному меню, а зосередженість на одному напрямку, коли ти робиш щось одне, але класне, робиш це швидко та вправно і не розпиляєшся на безліч інших проєктів.

Забігайлівки – це про швидкість: коли ти можеш забігти, смачно поїсти та випити нормального алкоголю, наприклад, просекко, а після цього бігти далі у справах.

Відкривши минулого року «Селёдочную» на Подолі, власники мережі «Черноморка» не прогадали: демократичний моноформат із солоною рибою на будь-який смак швидко завоював популярність серед київських гастроентузіастів і прихильників маринованого оселедця. І тут треба віддати їм належне: вони не стали штампувати «Селёдочную», відкриваючи її по всьому Києву, а просто придумали новий формат. З рибою, звісна річ.

01/13

«Анчоусна» розташована на Великій Васильківській поруч з метро «Палац „Україна“». Бронювання столиків у закладі, до речі, немає. Тому якщо вам кортить поїсти смаженої риби, треба відстояти живу чергу. Втім, за це вас пригостять якимось смачним компліментом — наприклад, анчоусами в клярі. Щоб вам не було сумно чекати на вечерю та для розігріву вашого апетиту.

Зала тут одна й маленька. «Анчоусна», як ми вже казали, не претендує на звання ресторану, тому невеличке приміщення цілком органічно вписується у формат забігайлівки. Одна стіна – повністю дзеркальна, тому заклад візуально здається більшим. Інтер’єр оформлений у блакитно-білих тонах, у дизайні використано багато зелені та дрібничок на рибну тематику: морські канати, риболовні сітки, безліч мушель (одна стіна повністю викладена з дрібних мушель — тих самих, які можна побачити на пляжах Чорного моря), а також відкрита кухня та вітрина із живою рибою.

01/5

Офіціантів у «Анчоусній» немає, є «специ по рибі» та їхні помічники. Це означає, що хлопці та дівчата в синій та помаранчевій уніформі можуть не лише прийняти ваше замовлення, а ще й розкажуть вам усі подробиці про рибу: її види, чи варто її замовити в клярі, з яким соусом краще її скуштувати тощо.

До речі, про рибу. Її тут багато. Акцент зроблено на дрібну рибку на кшталт анчоусів, тюльки, бичків, барабулі та хамси. Проте є тут риба й побільше: судак, минтай, лосось, мерлуза, макрель, червоний окунь і багато іншої. Рибу тут лише смажать — можуть у борошні, можуть у пивному клярі, а можуть на грилі. Крім того, смажать тут ще й морепродукти: м’ясо рапани та мідій, чорморські, тигрові та аргентинські креветки, гребінці, бебі-восьминогів і навіть жаб’ячі лапки. На компанію раджу замовляти «всього потроху», тобто велику тарілку смаженої риби на всіх. І не забудьте про соуси: сирний, грибний, томатний, тартар і айолі з кімчі — всі вони ідеально пасуватимуть до рибних страв.

01/4

В основному меню — безліч страв з рибою. Анчоуси в томаті, анчоуси в маринаді, салат з малосольними анчоусами та томатами, салат «Цезар» зі смаженими анчоусами (своєрідна відповідь «Цезарю» з креветками або з куркою), картопляний салат з анчоусом, а також брускети з сиром, печеним перцем і солоною дрібною рибкою.

Must try в «Анчоусній» — супи та бургери. Окрім звичайної рибної юшки, тут також можна скуштувати сирний суп з хрусткими анчоусами (дуже ніжна і дуже ситна страва) та борщ із кількою (на смак наче гаряча кілька в томаті, проте дуже незвичайно, варто спробувати бодай раз у житті). А бургер можна замовити як маленький, так і великий: з анчоусом-чілі, тигровими креветками, червоним окунем і щупальцями кальмарів, чорноморським анчоусом, блакитною макреллю та грибним соусом, а також з мідіями або рапаною у вершково-сирному соусі.

01/5

З листопада, до речі, «Анчоусна» перейшла на новий режим роботи та чекає всіх з дев’ятої ранку. Тож рибні сніданки відтепер можна скуштувати не лише в мережі «Чорноморка». А наприкінці грудня відкриваються ще дві «Анчоусні»: 20 грудня у Вінниці та 28 грудня у Львові.

Дещо з меню:

  • червоний борщ із кількою – 68 грн.
  • сирний крем-суп з хрустким анчоусом – 68 грн.
  • картопляний салат з анчоусом – 65 грн.
  • бургер з червоним окунем, щупальцями кальмара та соусом Цезар – 114 грн./154 грн.
  • смажені анчоуси – 35 грн./100 г
  • м’ясо мідій – 65 грн./100 г
  • келих просеко – 65 грн./150 мл

Анчоусна
вул. Велика Василківська, 111/113
Розклад роботи: з 09:00 до 23:00
Facebook

Фото: Вадим Лазарук

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: