Cпецпроекти

Нове місце. Піца з усіх континентів та акробатичні фудшоу в Pizza Factory на Подолі


Редакція bit.ua відвідала нову піцерію Pizza Factory, яка нещодавно відкрилася на Подолі, та розповідає, чому цей заклад ідеально вписується у ритм великого міста. 

Коли живеш у мегаполісі, постійно працюєш і вічно кудись поспішаєш, часу на їжу залишається обмаль. Однак що робити, якщо їсти картоплю фрі з фаст-фуду немає бажання, а чекати на страви в ресторанному форматі немає часу? 

Саме на це зробили ставку засновники Pizza Factory на вулиці Сагайдачного. Особливість нового закладу в тому, що кожна піца в меню є повноцінною ресторанною стравою, оригінально поданою на тісті. Від замовлення до моменту, як гарячий, духмяний коржик із начинкою опиниться у вас на столі, мине лише від 7 до 10 хвилин (ми перевірили!).

01/4

Ресторан поділено на дві зони. У першій зоні, власне, готують піцу: тут розташована відкрита кухня, звідки можна спостерігати за роботою піцайоло, а також дров’яна піч, яку власники Pizza Factory спеціально привезли з Італії. За це їм, до речі, окремий респект: якщо ви бодай раз у житті куштували піцу, спечену на дровах, ви маєте знати, наскільки сильно вона відрізняється від усіх інших піц.

Щовихідних у цій залі влаштовують піца-шоу: піца-майстер закладу і одночасно чемпіон з піца-акробатики віртуозно крутить тісто на очах у гостей не лише на руці, а й перекидає його через себе під час акробатичних трюків.

Друга зона є залою ресторану «Угольок», його спеціалізація – страви, приготовані на мангалі. Тут є бар, де наливають близько 20 видів пива, зала з балкончиком, звідки відкривається вид на вулицю Сагайдачного, а також окрема приватна зала, яка може розмістити бенкет до 65 людей. 

До речі, ви спокійно можете сісти в будь-якій залі та замовити піцу, навіть якщо ви на території «Уголька».

01/4

Що стосується інтер’єру, то тут жодних картатих червоно-білих скатертин та «духу справжньої італійської траторії». Інтер’єр виконано у стилі лофт: лаконічні бетонні стіни, багато металевих і дерев’яних предметів декору та справжні італійські оливкові дерева, що ніби натякають тобі: «Аморе, головне тут – піца. Інтер’єр – лише доповнення до неї».

Піцу тут готують абсолютно за новаторськими рецептами. Меню поділено на частини світу: Європа, Азія, Північна та Південна Америка – кожна піца в меню символізує страву з тої чи тої частини світу. 

Токіо
Токіо
Майямі
Майямі
Валенсія
Валенсія
Ріо-де-Жанейро
Ріо-де-Жанейро
Труфаліно
Труфаліно
Пхукет
Пхукет
01/6
Токіо
Майямі
Валенсія
Ріо-де-Жанейро
Труфаліно
Пхукет

У меню Азії основою для піци є яловичина теріякі з грибами муер, морепродукти з тайським соусом, кальмари із соусом том-ям, маринованим імбиром і бобами едамаме. У меню Південної Америки можна знайти піцу з томленими яловичими щічками, авокадо та курячим яйцем або ж з кільцями кальмара, томатами чері та кенійською квасолею. У меню Північної Америки, зокрема, є гавайська піца на новий лад: окрім звичної для всіх курки з ананасом, у піцу додають ще соус берблан, моцарелу, авокадо, мікс салату і чилі-дресінг. Окремою частиною світу тут є Вегетаріанія, в меню якої можна знайти піцу з овочами. 

Ми зібрали смаки п’яти континентів планети і поєднали їх у нашій піці. У наших рецептах ми використовуємо понад 150 інгредієнтів: продукти, спеції та соуси з різних куточків світу. Наше тісто проходить процес ферментації довше, ніж 24 години та готується лише у дров’яній печі.

Утім, від класики на всі часи ніхто тут не відмовлявся: для жорстких консерваторів у меню Європи є «Маргарита», «Чотири сири», «Пепероні» та «Кальцоне». Проте навіть у класичних позиціях не обійшлося без авторського погляду: «Маргариту» у Pizza Factory готують з помідорами чері та соусом песто, «Чотири сири» – з пластівцями пармезану і кукурудзяними чипсами, а в «Пепероні», крім пікантно-гострої ковбаси чорізо, також додають запечені баклажани, в’ялені томати, болгарський перець, мариновану цибулю та листя кінзи.

«Те саме тісто» для піци шукали близько 10 місяців, ідеальну формулу вдалося знайти за допомогою італійського піцайоло. Секрет тіста не розкривають, але кажуть, що виготовлення тіста за такою рецептурою нагадує хімічний процес. 

«Чіткі пропорції, конкретна температура та певна кількість часу, яку потрібно вимішувати та ферментувати тісто, – розповідають у Pizza Factory. – Після цього почекати, поки тісто набуде певної температури, не більше і не менше, і лише потім відправляти його в піч. Якщо в якомусь одному процесі із цієї ланцюгової реакції стається бодай крихітний збій, ми переробляємо тісто з нуля».

Піцу в Pizza Factory, як ми вже казали, готують лише 7-10 хвилин, ціни на неї – дуже демократичні, від 149 до 274 гривень за піцу (тісто готують у діаметрі 27 і 33 см). У барному меню великий вибір пива, а також червоне, біле та ігристе вино, лимонади, мілкшейки та авторські коктейлі, які також розробляли з акцентом на різні частини світу.

Окрім піци, в меню є салати й супи, які міняються щотижня: минулого тижня, наприклад, можна було скуштувати сирний суп із шашликом із креветок і цукіні, холодний борщ із курячим стегном і салат з печеним буряком, сиром шевр та апельсиновим соусом.

Дещо з меню:

  • піца «Кальцоне» – 174 грн
  • піца «Маргарита» – 149/159 грн
  • піца «Гаваї» – 164/174 грн
  • піца «Бангкок» – 194/229 грн
  • піца «Ово-чьо» – 174/184 грн
  • салат зі страчателою – 139 грн
  • коктейлі – 159 грн
  • келих вина – від 139 грн

Pizza Factory

вул. Сагайдачного, 35

Розклад роботи: нд-чт – 12:00–23:00, пт-сб – 12:00–02:00

Facebook 

Instagram 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: