Cпецпроекти

Борщ у законі: технологію приготування головної української страви занесли до нематеріальної культурної спадщини


Культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Усього до Нацпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини рекомендовано включити 5 елементів, серед яких є і «Культура приготування українського борщу».

🇺🇦Культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини – ✅Всього…

Опубліковано Міністерство культури та інформаційної політики України Вівторок, 6 жовтня 2020 р.

«Це важливий крок у межах підготовки номінації культури приготування борщу до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства UNESCO, яку здійснює Громадська організація “Інститут культури України”», – йдеться в повідомленні.

Борщ вирішили подати до Нацпереліку в організації «Інститут культури України». Її очільник, кулінарний експерт Євген Клопотенко, розповів, що така ідея з’явилася рік тому.

«Я зібрав однодумців: фольклористів, істориків, аналітиків, людей, які мають відношення до культурної спадщини. Ми об’єднались у громадську організацією і пройшли нелегкий процедурний шлях. І сьогодні борщ уже в цьому списку», – сказав він.

Окрім цього, до Національного переліку увійдуть:

  • технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;
  • великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької области;
  • борщівська народна вишивка;
  • карпатське ліжникарство.

Раніше ми розповідали, що таке нова українська кухня, чим вона відрізняється від автентичної і яку роль у ставленні української кухні відіграв Радянський Союз. Читайте тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: